Frenna, geboren als Francis Edusei, is een Nederlandse rapper en zanger van Ghanese afkomst. Hij begon zijn muzikale carrière in de Rotterdamse rapformatie SFB en heeft sindsdien een indrukwekkende solocarrière opgebouwd.

Met zijn unieke sound en stijl heeft Frenna zich onderscheiden in de Nederlandse muziekscene en een grote en loyale fanbase opgebouwd met bijna 2 miljoen luisteraars per maand. Zijn muziek is een mix van verschillende genres, waaronder rap, R&B en reggaeton, en zijn teksten zijn gebaseerd op zijn eigen ervaringen en emoties.

Frenna heeft meerdere nummer één hits gescoord en heeft zowel met zijn derde album ‘Francis’ als zijn vierde soloalbum ”t Album Onderweg Naar ‘Het Album” in korte tijd de platina status behaald. In 2018 brak Frenna ook het tot dan toe gevestigde Spotify-record voor de meeste streams in vierentwintig uur met de single ‘Verleden Tijd’, samen met mede-artiest Lil’ Kleine.

 

Het nummer stond ononderbroken zes weken op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Aan het einde van 2019 vestigde hij een nieuw record: op dat moment was zijn muziek al meer dan 325 miljoen keer gestreamd, en deze mijlpaal leverde hem de titel van meest gestreamde Nederlandse Spotify-artiest op. Dat jaar ontving Frenna ook een van de meest prestigieuze prijzen in de Nederlandse muziekindustrie – de artiest ontving zijn eerste Edison Pop Award voor zijn album ‘Francis’..

Met zijn onmiskenbare talent en sterke werkethiek heeft Frenna zich gevestigd als een van de meest succesvolle en invloedrijke artiesten van Nederland. Zijn muziek blijft zowel lokaal als internationaal populair en we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor hem in petto heeft.

Music

YXNG LE x FRENNA

Wat Is Je Naam

FRENNA FT PHILLY MORE

Only You

FRENNA

Dragon Roll

FRENNA

Ghetto Youth

Video’s