YXNG LE is een Nederlandse zanger en rapper die in 2019 zijn doorbraak beleefde bij het platenlabel 777 Records. Sindsdien heeft hij verschillende interessante mijlpalen bereikt.

Met zijn debuutsingle ‘Jij en Ik’, die hij samen met ‘KM’ uitbracht, wist YXNG LE direct een sterke impact te maken. Het nummer werd goed ontvangen en leverde hem veel bekendheid op. Al snel volgde de release van zijn eerste solo single ‘Stay With Me’, die eveneens goed werd ontvangen door het publiek. Inmiddels heeft YXNG LE meer dan 400.000 maandelijkse luisteraars op Spotify en wordt zijn muziek over de hele wereld gestreamd.

In 2020 brak YXNG LE definitief door met zijn nummer 1-hit ‘Wat is je Naam’, een samenwerking met Frenna. Het nummer stond wekenlang bovenaan de hitlijsten en heeft inmiddels meer dan 50 miljoen streams op Spotify en meer dan 15 miljoen views op YouTube behaald. Dit leverde hem niet alleen veel nieuwe fans op, maar ook internationale erkenning.

YXNG LE blijft zichzelf uitdagen en ontwikkelen als artiest, zoals blijkt uit zijn EP ‘Peace of Mind’. Hiermee heeft hij laten zien dat hij niet alleen een talentvolle rapper en zanger is, maar ook een veelzijdige artiest die verschillende stijlen beheerst. Met zijn unieke sound en zijn toewijding aan zijn vak, heeft YXNG LE een bijzondere plek veroverd in de Nederlandse muziekwereld. Momenteel is YXNG LE bezig aan zijn tweede EP waarmee hij van plan is Nederland te veroveren en door te stoten.

Music

YXNG LE x FRENNA

Wat Is Je Naam

YXNG LE

Oeh Jij

YXNG LE

Stay With Me

YXNG LE

Neem Op

Video’s